LA NORMATIVA D'ANIMALS DOMÈSTICS DE SANT MARTÍ DE LLÉMENA


Al costat dels contenidors de les escombraries és on l'Ajuntament informa als seus veïns i, recordem'ho, contribuents, de les coses importants. I és que avui, després d'uns dies sense passejar bé per les seqüeles de la caminada a Canet, hem anat a fer la volta, en condicions i vet aquí que això és el que ens hem trobat.

Llegeixo i el primer que em ve al cap és:

Què entén per "animal domèstic" l'Ajuntament? Gossos i gats sembla clar... I jo afegiria que els animals domèstics són tots aquells que viuen amb l'home... Així, caldria incloure als cavalls, als rucs, a les vaques...

Molt bé. Ja sé, aproximadament a qui afecta aquesta NOTA INFORMATIVA.

I a continuació el primer advertiment fa referència als gossos.

Anem concretant.

Dins el grup dels animals domèstics, els gossos en particular no poden anar "lliures sense vigilància". Bé. Això no ens afecta perquè la Denali no està mai lliure a la via pública sense vigilància. O això crec perquè no sabria ara mateix dir que entèn l'ajuntament per vigilància.

En conseqüència, sembla clar que gats, rucs, cavalls, vaques, cabres, oques, gallines, ovelles... poden anar lliures sense vigilància per la via pública. Molt bé. Ara entenc perquè les oques d'en Luís es troben de vegades a la "via pública" i ningú no diu res. No ho tenen prohibit.

Anem pel segon advertiment o recordatori.

Les vies públiques no es poden embrutar amb les deposicions dels animals (domèstics, s'entèn). Quina feinada se'ls ha girat a en Quim i en Marc, que quan van a femar, inevitablement els cauen fems del tractor... Veiam com s'ho faran... Ara només falta que els demanin que perfumin les caques de les vaques... Ui, i a en Juli, tres quarts del mateix... Se li ha acabat anar a muntar a cavall sense dur una bossa d'escombraries per recollir les tifes.

A nosaltres, aquesta tampoc no ens afecta. Hem ensenyat a la Denali a cagar i pixar als marges i, en qualsevol cas, no tenim problema en recollir la seva tifa si la fa a la via pública i llençar-la, o bé al contenidor o bé al camp... O fins i tot a la via privada.

Doncs analitzada la qüestió ja em quedo més tranquil·la, perquè no estem incomplint cap de les normes que NO se citen però que si que s'anomenen.

Ara bé. Dilluns demanaré a l'ajuntament la normativa al respecte i també demanaré que posin un paper als contenidors, que recordi als veïns que no es pot circular a més de 50 km. per hora per la carretera, ja que travessa un nucli urbà.

També demanaré la normativa respecte els contenidors que hauria de tenir el restaurant que hi ha al veïnat, ja que genera un gran volum de residus que sospito, no han d'abocar-se als contenidors dels particulars.

De fet, si m'ho proposo, puc col·laborar amb l'Ajuntament per a fer complir totes les normes municipals que s'incompleixen... Començaré pel restaurant de davant de casa, si, els de la família de l'alcalde. Segur que desitgen ser un model per la resta de convilatans.

Cara B

Comentaris