Projecten una PEDRERA a la Vall

MANIFEST EN CONTRA DE LA PEDRERA A SANT ANIOL DE FINESTRES

Davant dels treballs realitzats a Sant Aniol de Finestres i en concret a la zona de la Barroca per a prospectar-hi la ubicació d'una pedrera que promou Promotora Mediterránea-2 SA, volem manifestar als veïns del municipi i del conjunt de la Vall del Llémena la voluntat de lluitar decididament contra una instal·lació que afectaria irreversiblement el municipi i de retruc tota la Vall i tindria conseqüències directes contra la nostra salut, el nostre benestar, el medi natural i impactaria directament en el valor de les propietats. Entenem que enfront d'una amenaça com aquesta els veïns han de manifestar activament la seva opinió per donar així més arguments als nostres representants municipals en la defensa dels interessos dels seus ciutadans.


Demanem alhora sumar el màxim de suport entre tots els afectats per oposar-nos, sense esperar més, a la destrucció d'una àrea de riquesa natural de valor indiscutible; Configurada per una zona boscosa de caire mediterrani, on els alzinars combinen amb prats de pastura formant un mosaic divers i ric en espècies de fauna i flora, algunes de les quals protegides per llei, i que fins ara ha estat gestionada de manera sostenible i respectuosa amb el medi. Ubicada en un municipi famós arreu per la seva deu i brollador d'aigua mineral; Una àrea valorada pels esportistes que transiten els seus camins i carreteres bé sigui en bicicleta, a peu o en cavall; Una Vall que gràcies al seu patrimoni paisatgístic i cultural és punt d'alta atracció del turisme rural, on s'han recuperat desenes de masos els últims anys que juntament amb activitats similars, són promesa de desenvolupament sostenible; La riera que li dóna nom a la vall ha estat catalogada com a Lloc d'Interès Comunitari per la Unió Europea. En definitiva, una de les valls que s'han conservat més verges gràcies també a la gent que hi ha viscut i que la vol conservar així per als seus fills i néts.

Cal alertar a tothom de l'impacte per a la salut d'una pedrera a cel obert com la que promouen. Diversos estudis reconeixen que els efectes perjudicials de les partícules en suspensió que emeten aquestes explotacions provoquen una contaminació atmosfèrica que propicia l'augment de malalties com bronquitis, asma, malalties cardiorespiratòries, i en general la disminució de l'esperança de vida del conjunt de la població.

Els veïns han de saber que el municipi d'Amer ha advertit que el pas dels camions pel seu terme no és viable així que, en cas de fer-se l'explotació minera, obligarà que el trànsit d'aquests vehicles passi per tota la Vall i pel centre del nucli urbà de Sant Gregori.

Considerem que si es consolida el projecte no només hi podem perdre la salut, i el benestar a banda del patrimoni, sinó que Sant Aniol de Finestres està amenaçat de convertir-se en un espai insalubre, brut, degradat i que obre la porta a la instal·lació de l'abocador comarcal de residus i de la planta de triatge de la Garrotxa.

ATUREM LA PEDRERA!!! SALVEM LA VALL!! SALVEM SANT ANIOL!!!


Si voleu més informació podeu subscriure's a la llista següent:
http://llemena.com/mailman/listinfo/novetats_llemena.com




Comentaris

Anònim ha dit…
Es vital que difunguen l'amenaça real que suposen aques projectes per mirar de frenar-los i fer fora d'aquí als qui ho plantegem. haurem de treballar de manera molt dicida per aturar-los. La Vall del Lléman és un indret singular, ue s'ha protegit força bé en els darrers desènis i ara hem de seguir conservant-la!!

Salut i Sort
Su ha dit…
Moltes gràcies pel teu comentari i pel teu recolzament. Hi haurà gent que pensarà que els més interessats en evitar aquesta pedrera som els que vivim aquí i en certa manera és cert perquè som els que patirem de més a prop les seves conseqüències. Ara bé, tot els dies de la setmana hi ha molta gent que ve de visita, siguin ciclistes, motoristes, excursionistes... i un llarg etc de persones que han descobert aquest racó encara feréstec proper a Girona i que venen a buscar el descans que no es pot trobar en altres llocs.

I si parlem dels animals de la Vall... Sovint trobem guineus, senglars, tuixons, eriçons... Cal que conservem el seu entorn. Això és tan important com no atropellar-los amb el cotxe o causar-los qualsevol altre dany. I les plantes o els arbres... Durant aquest any a la Vall he tingut oportunitat de comprovar la capacitat que té la natura per regenerar-se, de manera que també m'he fet més conscient de la voracitat amb la que ha actuat l'espècie humana per arribar a deixar la terra com està. Cada bocí és imprescindible i cada ferida és irreversible, diguin el que diguin.