La història de les coses (The story of stuff)

És una animació-reportatge-documental que ens facilita, molt i molt la comprensió de la voraç cadena de consum establerta per l'ésser humà o, més ben dit, per alguns éssers humans, i de la que indefectiblement formem part. Té una durada d'uns 21 minuts així que, reserveu-vos-els perquè val la pena.

Comentaris

Domènec ha dit…
Excel·lent video que, estic segur, explica les coses tal i com són de veritat!
Molt amè, no es fa llarg, i s'entén perfectament malgrat la diferència amb la llengua.


Ja es veu fa temps que les grans empreses únicament pensen en el seu benefici per sobre de tot, malgrat que això suposi l'autodestrucció.


Contaminació, esgotament de recursos naturals NO renovables, passar-se pel forro els drets humans, fer treballar nens, ... són algunes de les maniobres immorals d'algunes d'aquestes empresses. De la il·legalitat ja s'encarreguen d'arreglar-la "enllustrant" a algú.


I el problema és que és un cercle viciós, fins no fa gaire anava cada cop a més.

Sort que d'un temps ençà hi ha gent que comença a consumir amb més seny, participant a les campanyes de comerç just, reciclant, comprant articles amb pocs embolcalls, reduint escombraries, reutilitzant, o llençant els residus al lloc adient.


Malgrat tot això no és suficient, i és molt difícil escapar d'aquest sistema. Tot està pensat perquè consumim més i més, i ho tornem a fer.

I a més la "mania" estúpida de seguir el que està de moda de molta gent fa que molts comprin el mateix que els altres, baixi la competència, alguns productes excel·lents (o que fan les coses ben fetes) no tenen èxit, i que algunes companyies es "forrin" tornant-se pràcticament totpoderoses.

L'estupidesa al poder!